Skip to content

Asarina Pharma in på börsen – träffar investerare i Göteborg och Stockholm

Asarina Pharmas ansökan om notering av på Nasdaq First North den 28 augusti har redan väckt stort intresse. På tisdag den 4 september presenterar bolaget sitt erbjudande på Aktiekvällen i Göteborg och därefter följer flera investerarevent i Stockholm.

– Vi utvecklar världens första dedikerade behandling mot PMDS som är den allvarligaste formen av premenstruella besvär, säger Peter Nordkild, VD på Asarina Pharma. Det här är ett plågsamt tillstånd som inte bara drabbar en av 20 kvinnor i fertil ålder, utan också familj och andra i deras närhet. Jag ser fram emot att presentera våra kliniska data och den stora marknadspotentialen för investerare i våra två största städer.

PMDS, premenstruellt dysforiskt syndrom, är ett tillstånd som präglas av kraftiga fysiska och emotionella symtom under menstruationscykelns senare del. Den läkemedelsbehandling som idag finns att tillgå ger måttlig symtomlindring för de flesta kvinnor och många avbryter behandlingen för att slippa biverkningarna.

– Vår behandling, sepranolon, har i en klinisk studie visats minska symtomen med 80 procent och detta i stort sett utan biverkningar, säger Peter Nordkild.

Prövas i fas IIB-studie, kan nå marknaden i början av 2020-talet

För närvarande pågår en större europeisk fas IIB-studie för att verifiera behandlingens effekt och säkerhet. Därefter är målet att, tillsammans med en partner, ta sepranolon till marknaden, något som vore möjligt så snart som 2023. Redan under nästa år inleds en fas IIA-prövning av sepranolon som behandling av menstruell migrän, ett annat vanligt förekommande men sällan omtalat tillstånd som drabbar en av fem kvinnor i fertil ålder.

– Asarina Pharma har förutsättningar att nå en världsmarknad med first in class-läkemedel, säger Peter Nordkild. Och med tanke på att konkurrensen inom dessa indikationer är närmast obefintlig hoppas jag att små och stora investerare både lockas av affärsmöjligheter utöver det vanliga och att kunna hjälpa drabbade kvinnor världen över att återta kontrollen över sina liv. 

Asarina Pharma presenteras av Otto Skolling, Chief Business Officer på Aktiekvällen Göteborg som arrangeras av Aktiespararna i samarbete med Erik Penser Bank den 4 september, kl. 17.00–21.00, på Elite Park Avenue på Kungsportsavenyn 38. Anmälan via Aktiespararna.se. Information om kommande investerarevent meddelas senare.